In 2016 worden in heel Hulshout (alle deelgemeenten) straatlampen voorzien van LED-verlichting. Het gaat dan om openbare verlichting met een hoog wattage. Om ervoor te zorgen dat de verlichting minder energie verbruikt, besloot het gemeentebestuur ze te vervangen door een LED-toestel. Hiermee gaan lampen met een verbruik tot wel 250 Watt terug naar een vermogen van 99, 75 of zelfs 51 Watt.

In het eerste project, waar gestart wordt met 57 lampen, wordt totaal €30.514,81 geïnvesteerd. Omdat de jaarlijkse besparing wordt geraamd op €9.059,94 mogen we ervan uitgaan dat deze investering binnen 3,4 jaar is terugverdiend.

Alles daarna is winst, voor de portemonnee én voor het milieu.

Het gemeentebestuur concentreert zich in eerste instantie op de lampen die het meest verbruiken. Als er in één straat verlichting van verschillend verbruik staat, wordt alleen het nodige deel dus vervangen. In de Netestraat worden wel alle lampen vervangen om de uniformiteit in de straat te bewaren.

De verlichting in de gehele straat kan dan tussen bepaalde uren ook gedimd worden.
Naast dit project bekijkt de gemeente nog andere projecten om de openbare verlichting aan te passen. Zo zijn momenteel de werken bezig om de openbare verlichting in de Peerdekerkhofstraat,... te vervangen door LED-verlichting.

Dit project maakt deel uit van het gemeentelijk energie- en klimaatactieplan met als doelstelling om de CO2-uitstoot op het gemeentelijk grondgebied tegen 2020 met ten minste 20% terug te dringen. Hiertoe voert de gemeente projecten energiebesparende projecten uit in haar patrimonium, haar gemeentelijke vloot en in haar openbare verlichting.

Dit zou moeten resulteren in een jaarlijkse CO2-reductie van 200 ton. Dit project zorgt ervoor dat er jaarlijks 14,5 ton CO2 minder wordt uitgestoten.